Om oss

Norwegian Pipeline Drilling AS ( NPD ) har lang erfaring og høy kompetanse innen styrt boring i fjell i hele Skandinavia. Vi kan tilby nøyaktig - og konkurransedyktig utførelse med lengder opp ca. 1200 lm, og diameter opp til Ø ca. 3.0 m. NPD er godkjent entreprenør i høyeste tiltaksklasse 3. Daglig og faglig leder er sivilingeniør med lang og allsidig erfaring fra krevende anleggsoppdrag i inn - og utland, hvorav mange år fra tunnelssprenging og  styrt boring av småtuneller.

 Vi kan tilby utførelser i general - eller totalentreprise med levering til

forhåndsavtalt pris og - leveringstid.

NPD kan bistå med å velge de beste totalløsninger. Konkurransedyktig utførelse fordi vi er små og effektive med lave maskinavskrivninger og sterk økonomi i forhold til våre konkurrenter.

 

 

 

HISTORIKK

Norwegian Pipeline Drilling AS (NPD) ble stiftet i 1993 av Statnett SF, Norsky Hydro ASA og MB Entreprenør Consult AS med siv.ing. Magnus Birkeland som daglig og faglig leder.

Hovedmålet var å utvikle teknologi for retningstyrt boring av små tuneller i fjell. Vi benytter styringsteknologi fra oljeboring kombinert med maskineri og verktøy fra gruvedrift. NPD har f.o.m. 1994 gjennomført en rekke tenisk krevende prosjekter med vellykket resultat som en del av denne utviklingen.